Известие

Collapse
No announcement yet.

Оправих си ел. стъклото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Оправих си ел. стъклото

Днеска управлението на навигаторското стъкло от бутона до пилота спря да работи. Всъщност сваляше го а не искаше да го качва ( е на всеки се случва ). След малко заигравка разбрах, че е от копчето и реших да си купя новоооо. Само че ново струвало 54 лева. И понеже скучах реших все пак да пробвам да го оправя. Така, карам стъпка по стъпка:

1. Взимаме една отверка и изкарваме пластмасата с бутоните от мястото и.
    2*. Много внимателно (да не одраскаме нещо) изкарваме пластмасовото капаче, което всъщност натискаме, за да вдигаме/сваляме джама
    3. Тука вече е веселата част. Натискаме здраво където е показано с отверката, даже малко счупваме пластмасата обаче гадното нещо излиза -> снимка 4. Изкарваме бялото "нещо", което са всъщност двата бутона и светодиода от черното "нещо", което здраво го държи и не ще да го пуска -> 5 тука вече са разделени
    6. Бялото "нещо" извадено докрай.
    7. Пръскаме контактите със спрей за контакти.
    8. Сглобяваме.
    И се радваме на работещото стъкло. Докога ли обаче...
    Click image for larger version

Name:	1.jpg
Views:	1
Size:	95.4 Килобайта
ID:	2358513Click image for larger version

Name:	2.jpg
Size:	86.0 Килобайта
ID:	2358514Click image for larger version

Name:	3.jpg
Size:	85.9 Килобайта
ID:	2358515Click image for larger version

Name:	4.jpg
Size:	88.2 Килобайта
ID:	2358516Click image for larger version

Name:	5.jpg
Size:	94.9 Килобайта
ID:	2358517Click image for larger version

Name:	6.jpg
Size:	92.1 Килобайта
ID:	2358518Click image for larger version

Name:	7.jpg
Size:	101.0 Килобайта
ID:	2358519Click image for larger version

Name:	8.jpg
Size:	89.5 Килобайта
ID:	2358520
    *Стъпка 2 може да я пропуснете. Няма нужда по принцип да сваля капачето ама аз после разбрах
    Last edited by LeoVin4i; d.m.y г., 22:06.
    Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
    Audi A4 1.9 TDI

Първоначално публикувано от LeoVin4i Покажи съобщение
    Днеска управлението на навигаторското стъкло от бутона до пилота спря да работи. Всъщност сваляше го а не искаше да го качва ( е на всеки се случва ). След малко заигравка разбрах, че е от копчето и реших да си купя новоооо. Само че ново струвало 54 лева. И понеже скучах реших все пак да пробвам да го оправя. Така, карам стъпка по стъпка:

1. Взимаме една отверка и изкарваме пластмасата с бутоните от мястото и.
    2*. Много внимателно (да не одраскаме нещо) изкарваме пластмасовото капаче, което всъщност натискаме, за да вдигаме/сваляме джама
    3. Тука вече е веселата част. Натискаме здраво където е показано с отверката, даже малко счупваме пластмасата обаче гадното нещо излиза -> снимка 4. Изкарваме бялото "нещо", което са всъщност двата бутона и светодиода от черното "нещо", което здраво го държи и не ще да го пуска -> 5 тука вече са разделени
    6. Бялото "нещо" извадено докрай.
    7. Пръскаме контактите със спрей за контакти.
    8. Сглобяваме.
    И се радваме на работещото стъкло. Докога ли обаче...
    [ATTACH]15520[/ATTACH][ATTACH]15521[/ATTACH][ATTACH]15522[/ATTACH][ATTACH]15523[/ATTACH][ATTACH]15524[/ATTACH][ATTACH]15525[/ATTACH][ATTACH]15526[/ATTACH][ATTACH]15527[/ATTACH]
    *Стъпка 2 може да я пропуснете. Няма нужда по принцип да сваля капачето ама аз после разбрах

евала да земеш и мойто да оправиш ли че мойто копче за вратата на дясната страна не работи нито се дига нито сваля иначе като натисна от вратата на дясната се дига и сваля ама от мойто нещте
    Alfa Romeo 159

Comment

Днеска оправихме и на колегата джама и даже взе, че тръгна Бялата пластмасова част излиза и без да се разглобяват другите неща, просто е малко по-трудно и се порязах
      Audi A4 1.9 TDI

Comment

Колеги, почистването е добро решение,но само временно,ако имате време поставете 2 релета(да няма товар на копчето) във вратата и повече няма да имате проблем със копчетата...
        Поздрави!

Comment

Така е за съжаление, контактите са доста нагоряли и почистването им решава проблема за малко Релета или транзистори е добра идея ама като откаже пак, тогава ще се занимавам
          Audi A4 1.9 TDI

Comment

Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщение
            Колеги, почистването е добро решение,но само временно,ако имате време поставете 2 релета(да няма товар на копчето) във вратата и повече няма да имате проблем със копчетата...
            Поздрави!

Че то релета си има
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
              Че то релета си има
              Има само на шоферскио джам. Другите са директно през бутоните...
              166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Има и на десния ,поне на мойта минава през реле.
                146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Според схемите няма реле за мотора на пасажерския джам, има два ключа последователно и директно през тях се подава земя към единия или другия полюс на мотора.
                  Click image for larger version

Name:	Pwr Djam.JPG
Size:	61.6 Килобайта
ID:	2256875
                  Audi A4 1.9 TDI

Comment

Ау заглавието на темата е много подвеждаща! Трябва да е "Оправих си копчето на ел. стъклото" че повечето алфи имаме друг проблем с ел стъклото.
                    Last edited by achkar; d.m.y г., 11:18.
                    Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

На мен като спря да ми бачка копчето размених двете букси и се оправи Малко беше кофти в началото докато свикна, че лявото копче ми е за десния прозорец и обратно
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '06

Comment

Първоначално публикувано от JK Покажи съобщение
                        На мен като спря да ми бачка копчето размених двете букси и се оправи Малко беше кофти в началото докато свикна, че лявото копче ми е за десния прозорец и обратно
                        Че то копчетата са на щипки натискаш по-силно и се вадят,после им разменяш местата и готово!

Comment

Първоначално публикувано от 455115 Покажи съобщение
                          Че то копчетата са на щипки натискаш по-силно и се вадят,после им разменяш местата и готово!
                          Хитро, само, че как ще им размениш местата без да им извадиш буксите.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Сега оправих и моето...
                            Ако колегата позволи - малко корекции:
                            1. Не е нужно да се вади самото копче, което се натиска...
                            2. Не е нужно да се чупи никаква пластмаска - просто има крачета, които държат реленцето. Аз лично с помощта на пръчките на мултицета го свалих...
                            3. Не съм ползвал контактен спрей, а с едно макетно ножче изтърках нагара и всичко си работи...
                            Alfa 145 2.0 TS 16V Q.V. - голяма ламя

Comment

Първоначално публикувано от dido76bg Покажи съобщение
                              Сега оправих и моето...
                              Ако колегата позволи - малко корекции:
                              1. Не е нужно да се вади самото копче, което се натиска...
                              2. Не е нужно да се чупи никаква пластмаска - просто има крачета, които държат реленцето. Аз лично с помощта на пръчките на мултицета го свалих...
                              3. Не съм ползвал контактен спрей, а с едно макетно ножче изтърках нагара и всичко си работи...
                              1-> Прав си не е нужно, поправих се още в първия си пост
                              2-> Също си прав, не е нужно да се чупи, просто си се счупи при мене, при другата която разглобихме нямаше проблем
                              3-> Едно време ме учеха, че контакти не е хубаво да се чистят с ножове, шкурки и тем подобни понеже се повишава контактното съпротивление. За тия нашите изядени контакти това едва ли е от такова значение ама все пак да отбележа
                              Audi A4 1.9 TDI

Comment

Working...
                              X